Zdrowe odżywianie Mikroflora jelitowa: Klucz do zdrowia i dobrej kondycji Mikroflora jelitowa, nazywana również mikrobiotą jelitową, to złożona społeczność mikroorganizmów zamieszkujących nasze jeli…
Zdrowe odżywianie Indeks glikemiczny – jak wybierać produkty spożywcze dla osób z cukrzycą? Indeks glikemiczny jest to specjalny wskaźnik określający wzrost poziom cukru we krwi. Jest on szczególnie ważny dla osób z…
Zdrowe odżywianie Jak szybko schudnąć z brzucha? Sprawdź nasze porady Otyłość brzuszna, zwana również otyłością centralną, to rodzaj otyłości charakteryzującej się nadmiernym nagromadzeniem tkan…
Zdrowe odżywianie Grzybek tybetański – właściwości. Jak stosować? Grzybek tybetański to tradycyjny produkt z Azji, który powstaje w wyniku fermentacji mleka, wody, herbaty i cukru. Zawiera w…
Zdrowe odżywianie Jak przygotować siemię lniane i kiedy spożywać? Siemię lniane, czyli niewielkie nasiona lnu mają wiele drogocennych właściwości. Siemię lniane używanie jest nie tylko w kuc…
Zdrowe odżywianie Żeń-szeń – właściwości, gdzie kupić i jak stosować? Żeń-szeń znany jest jako roślina, której właściwości bardzo dobrze wpływają na nasz organizm. Jego najcenniejszą częścią jes…
Zdrowe odżywianie 20 sposobów na zdrowe odchudzanie Postanowienia noworoczne często wiążą się z naszym wyglądem, czy zdrowiem. Najczęściej obiecujemy sobie że rzucimy palenie, …
Zdrowe odżywianie Dieta frutariańska – jaki wpływ ma na nasze zdrowie? Frutarianizm jest bardziej restrykcyjną wersją wegetarianizmu. Sama „dieta” opiera się na spożywaniu tylko i wyłącznie owocó…
Zdrowe odżywianie Czy cukrzyk może jeść jajka? Wielu diabetyków zadaje sobie pytanie, czy cukrzyk może jeść jajka? Odpowiedź nie jest tak prosta, jak mogłoby się wydawać. …
Zdrowe odżywianie Nietolerancja glutenu – objawy, badania Gluten to białko roślinne pochodzenia zbożowego, o którym w ostatnich latach bardzo dużo się mówi. Można go znaleźć m.in. w …